Grand Opening

Meister Training Center dhe Hymeri Elevators në bashkëpunim me Giz dhe develoPPP.de, mbajtëm ceremonine e hapjes së projektit te përbashkët 3 vjeçar,   ku, përqendrim është përmirësimi i aftësimit dhe arsimit profesional sipas sistemit dhe kualifikimit dual Gjerman, me drejtime: Mekatronikë, Instalime Elektrike dhe Sanitari, Ky projekt është mbështeteur edhe nga Ambasadori Gjerman në Kosovë, […]

Vizita

Vizita e kandidatëve tanë në hapësirat punuese që do t’i kryejnë punët praktike 9-mujore, ku instalimi i ashensorëve dhe shkallëve lëvizëse bëhet nga Hymeri Elevators – 𝐀𝐫𝐬𝐢𝐦𝐨𝐡𝐮 – 𝐀𝐟𝐭𝐞̈𝐬𝐨𝐡𝐮 – 𝐏𝐮𝐧𝐞̈𝐬𝐨𝐡𝐮 𝐁𝐞̈𝐡𝐮 𝐌𝐞𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫 #arsim #aftesim #punesim #mekatronike #learning #work #working #meister #dualsystem #behumeister #elevators #hymerielevators #kleeman
Me shumë kënaqësi prezentojmë studentët tanë të rinjë profesional në drejtimin e Mekatronikës. Nga data 24.08.2020 kemi filluar me trajnimet në qendrën Meister ku do jemi për dy jave trajnime në laboratorin e qendrës Meister, dhe pas dy jave do vazhdojmë në teren ku do shohin punën nga afër. Meister ju deshironë shumë sukese. – […]
  Dita orientuese (prezantimi, intervistimi, udhëzime në karrierë, përmbajtje trajnimi dhe vlerësim)  

Njoftim

Të dashur kandidatë, Meister ka kënaqësinë të ju njoftojë se kemi pranuar 128 aplikacione gjatë periudhës dy-javore të thirrjes për bursa. Tashmë shumica e kandidatëve janë kontaktuar ndërsa pjesa tjetër janë duke u kontaktuar gjatë kësaj jave. Për javën e ardhshme janë caktuar ditët e takimeve orientuese (prezantimi, intervistimi, udhëzime në karrierë, përmbajtje trajnimi dhe […]
Patëm kënaqësinë që ne si Qendër e trajnimit Meister së bashku me Fondacionin Friedrich Ebert në Kosovë të organizojmë eventin “Festë për Arsimin Profesional”. Qëllimi i kësaj ngjarje ishte të mbledhë akterët relevant të fushës së arsimit profesional, ku pjesemarrësit kishin mundësinë të shkëmbejnë ide me njëri tjetrin se si të promovohet fusha e arsimit […]
Marrëveshja e arritur ka për qëllim zbatimin e aktiviteteve në fushën e zhvillimit profesional, punësimit, inovacionit, dhe trajnimeve.
Takim i sukseshëm në Augsburg ndërmjet drejtorit të TC Meister zt. Bujar Ejupi dhe drejtorit të Kleeman Group zt. George Moschovakis. Kemi kënaqësin të ju njoftojmë që në këtë takim u lidh një marrëveshje ku qendra e trajnimit Meister do të organizojë trajnimin dhe kualifikimin e teknikëve për montimin e ashensorëve në projektet ndërkombëtare të […]
Meister nënshkroi marrëveshje për vazhdim të bashkëpunimit me AHK-në, që i mundëson kandidatëve të Meister të pajisen me certifikata të AHK-së, që dëshmon se trajnimet e ofruara nga Meister janë zhvilluar sipas standardeve dhe kualifikimeve nga AHK/Deutscher Industrie-und Handelskammertag (DIHK). Macedonia Manufacturing Expo 2019 e mbajtur me datë 25-26 shtator organizohet për të tretën herë […]
Sot me datë 17/09/2019 në objektin e qendrës së trajnimit Meister është nënshkruar Memorandum i Mirëkuptimit në mes të ICK-së dhe Qendrës së Trajnimit MEISTER .Arsyeja i këtij memorandumi është për të rritur dhe nxitur bashkëpunimin, me qëllim të zbatimit të aktiviteteve në fushën e zhvillimit profesional, punësimit, inovacionit, dhe trajnimeve.  
Me datë 12.09.2019 në Wurzburg të Gjermanisë është nënshkuar memorandum mirëkuptimi me kompaninë e mirënjohur gjermane Bosch Rexroth AG, Drive&Control Academy si partner për Kosove dhe Shqipëri në ofrimin e trajnimeve ne fushën e Makaronikes, Hidraulikes dhe teknologjinë industriale 4.0. Bashkëpunimi përfshin ofrimin e trajnimeve duke përdorur pajisjet, materialet trajnuese, dhe platformën për e-learning, te […]

Vizitë nga AHK/TIHK

Sot, në objektin e Qendrës së Trajnimit Meister ishte për vizitë zt.Patrick Martens, zt.Tobias Bolle dhe zt.Dejan Chupovski përfaqësues nga AHK /DIHK ( Dhoma Gjermante të Tregtisë dhe Industrisë) ne vazhgën e thellimit të bashkëpunimit me Meister TC. Zt,Bujar Ejupi - Drejtori i Meister TC i njoftoi musafirët me ecurinë e zhvillimit dhe pregaditjet për fillimin e grupeve të reja të studentëve.
Tradicionalisht, sistemi i arsimit dhe aftësimit profesional në Kosovë është sistem i bazuar në përvojën teorike në shkollë, për dallim nga trendët bashkëkohore të zbatimit të sistemit të bazuar në punë praktike në ndërmarrje (sistemi dual) apo sistemi i dyfishtë.
Si shkollë post-sekondare, respektivisht qendër e trajnimit profesional TC Meister ka për model sistemin dual, sistem i dëshmuar gjerman i edukimit.
Në konferencën e mbajtur për “Kushtet e përgjithshme dhe përvojat në fushën e arsimit profesional në Kosovë”
Me datën 08.05.2019 në objektin e qendrës së trajnimit “Meister” u mbajt testi teorik për praktikantët e grupit të dytë në lëmin e mekatronikës.Gjatë testimit prezent ishte edhe eksperti I sistemit dual Tobias Bolle nga AHK (Shoqata e Dhomave Gjermane të Industrisë dhe Tregtisë) I cili njëherazi mbajti dhe një fjalë rasti ku I falenderoj dhe iu uroj suksese të gjithë praktikantëve.
Kemi nderin dhe kënaqësinë të jemi sponzorë zyrtarë I Federatës së Rugbyt të Kosovës , sport në hapat e parë por të sigurtë drejt zhvillimit të tij. Me datë 08/04 në zyret e kompanisë sonë është bërë nënshkrimi për sponzorizim të aktiviteteve të KRF ndërmjet kryetarit të KRF Z.Ruairi O’Connell dhe themeluesit e qendrës se trajnimit Z.Hysni Ymeri.
Sot është nënshkruar Marrëveshja e Bashkëpunimit në mes të Agjencisë së Punësimit të Republikës së Kosovës si organ i pavarur në kuadër të MPMS-së dhe Meister-TC. Qëllimi i Marrëveshjes është arritja e synimeve të përbashkëta në sferën e aftësimit profesional dhe përgaditjen e të papunëve dhe punëkërkuesve për tregun e punës.

Na ndiqni në rrjetet sociale